Les rebaixes són una de les campanyes comercials més importants de l’any i una oportunitat per a incrementar les vendes en el comerç, però és crucial fer-lo complint amb la normativa legal vigent, també si vens en línia. Ací t’oferim sis recomanacions essencials per a garantir que la teua ecommerce estiga en regla i pugues evitar sancions, generar confiança en els teus clients i assegurar l’èxit de la teua campanya de rebaixes. Des del dret de desistiment fins a la seguretat en les transaccions, t’expliquem com fer-ho. A més, en Confecomerç et facilitem els models de textos legals per a facilitar-te esta tasca.

Complir amb la normativa a la teua botiga en línia: Clau per a l’èxit en les rebaixes

1.- Respecta el dret de desistiment. Qualsevol persona que haja realitzat una compra, com a norma general, té el dret a desistir de la compra en un termini de 14 dies a la UE. Hi ha diverses excepcions, com per exemple, quan es tracte de productes que puguen afectar la higiene i salut, per exemple en roba íntima.

2.- Ofereix la garantia adequada. La normativa de consum obliga a oferir tres anys de garantia en els productes nous que són comercialitzats. Assegura’t que el termini que ofereixes a la teua botiga en línia respecta este termini.

3.- Jurisdicció per a resoldre els conflictes. Has d’assegurar-te que en els termes de venda no imposes els tribunals de la teua ciutat i que comptes amb l’enllaç de procediment europeu de resolució de conflictes en línia.

4.- Compleix amb la Protecció de Dades Personals. És important que en els procediments de recollida de dades de la teua pàgina web complisques amb el que es disposa pel RPGD i informes de qui eres, per a què recopiles i uses les dades, on i com es poden exercir els drets de protecció de dades, etc.

5.- Usa cookies, però responsablement. Estableix mecanismes perquè les persones que accedisquen a la teua pàgina web puguen configurar l’ús d’esta tecnologia.

6.- Garanteix la seguretat en les transaccions. Implanta protocols de seguretat en el portal web i utilitzar sistemes de pagament segurs que protegisquen la informació financera dels clients.

 

Complir amb les normatives legals en el comerç electrònic no sols et protegirà de possibles sancions, sinó que també genera confiança en els consumidors i contribueix a l’èxit de la campanya de rebaixes. Per a ajudar-vos, en Confecomerç comptem amb uns textos legals ja definits que permeten complir estos sis punts. Els podeu trobar en l’Acadèmia dels Comerços.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad