• L’Informe Anual de la Distribució Comercial de la Comunitat Valenciana, presentat recentment, destaca una notable millora en el sector del retail valencià en 2023.
  • El gasto destinat a l’adquisició de productes de comerç ha augmentat en les llars valencianes un 1,3% en 2023.

València, 11- 07 – 24.- RETAIL future, el fòrum de tendències i transformació pioner en la Comunitat Valenciana i dirigit a impulsar la transformació del xicotet comerç i l’artesania, ja va prenent forma de cara a la seua pròxima celebració, programada per al dijous 19 de setembre. L’esdeveniment es desenvoluparà de nou en Caixaforum, i ja és possible la reserva de places en https://retailfuture.es/.

Un fòrum que ja treballa per a oferir al xicotet comerç i l’artesania valencians idees que els inspiren en el seu procés de transformació contínua alineades amb les conclusions de lInforme Anual de la Distribució Comercial de la Comunitat Valenciana, realitzat per l’Oficina PATECO de Comerç i Territori del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

Principals conclusions de l’Informe Anual de Distribució Comercial de la Comunitat Valenciana 2024

Este Informe destaca una notable millora en el sector del retail valencià en 2023. La situació socioeconòmica ha permés generar un escenari favorable per al sector del xicotet comerç, on el comportament dels consumidors, així com el foment de la digitalització i la innovació han sigut factors clau.

En l’àmbit econòmic, la reducció de la pressió inflacionària, el dinamisme del mercat laboral o l’augment en el consum de les famílies han destacat durant el 2023. La demanda en les llars valencianes va augmentar un 3,1% l’any anterior i un 1,3% en el gasto destinat a l’adquisició de productes de comerç degut, principalment, a l’augment de la taxa d’ocupació i l’increment de la renda mitjana per llar.

Les vendes han crescut de manera constant un 3,5% durant 2023, reflectint-se en uns beneficis rècord de les empreses líders de cada sector, i en l’increment en la contractació de personal. Malgrat els bons resultats d’este balanç, no tots els sectors del mercat valencià han tingut uns resultats homogenis. Mentres, el xicotet comerç de l’alimentació seguix tensionat per l’increment de la quota de mercat per part dels supermercats, el comerç de moda, calçat i complements ha experimentat una notable millora.

Una de les causes principals d’esta transformació positiva és el procés de modernització que les empreses han implantat durant este període. Les àrees en les quals ha destacat este canvi passen per la regeneració en el subministrament elèctric, l’ampliació del mercat gràcies a la digitalització o la implantació de dinàmiques web o l’ecommerce, que ha crescut un 7,8% en este últim any.

RETAIL future: un event consolidat

Davant les conclusions de l’activitat del comerç minorista en l’últim any, RETAIL future proposa continuar treballant en eixa línia de transformació que assegure la continuïtat del xicotet comerç de la Comunitat Valenciana. RETAIL future es presenta a més com un aparador per a distingir i visibilitzar a empreses i comerços compromesos amb la sostenibilitat, la digitalització o la responsabilitat social. Però també, reconeix el compromís de totes les persones que hi ha darrere de cada negoci, pel seu interés a transformar el sector i promoure les bones pràctiques.

RETAIL future s’ha establit com un esdeveniment anual organitzat per l’Oficina PATECO – Comerç i Territori del Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana i la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana.

Des del seu inici en 2018, ha servit com a plataforma d’aprenentatge, intercanvi d’experiències i exposició de tendències per al comerç i l’artesania. Proporciona recursos teòrics i pràctics per a abordar la inevitable transformació requerida per la societat i els consumidors actuals.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad