En aquests primers dies de fira, els més menuts han pogut gaudir de diverses activitats de foment lector. Espectacles com «Pluja de contes» de L’Esglai Teatre, contacontes com l’infantil de l’editorial Sar Alejandría, Carles Cano o Ameba Teatre van fer gaudir els xiquets de Castelló que han passat per la fira. A més, aquest any la fira disposa d’un Espai de lectura per al públic infantil, on es realitzen tallers de manualitats, contacontes, animacions lectores, i on disposen d’una biblioteca per a fomentar la lectura des de les primeres edats.

També les presentacions han tingut una gran acollida en la fira. El Pont Cooperativa de Lletres va presentar les novetats dels seus agremiats, i també va fer el seu ja tradicional IX Recital de lectura en veu alta. I dissabte, l’Espai obert es va omplir de gom a gom per a gaudir del recital «Cuarenta Sonetos Sonando en Cuarentena», a càrrec de l’autor castellonenc, Jaime Sidro. Com també ha tingut molt d’èxit el recital «Jornada de Lectura Fácil», amb la lectura del llibre «El principito», a càrrec dels usuaris del Centre Ocupacional Rafalafena – IVASS.

L’autor castellonenc Guillem López, va aprofitar el primer cap de setmana de fira per presentar a la seua ciutat el llibre «Lago negro de tus ojos». I les editorials també han aprofitat el context de la fira per a presentar les seues novetats, com l’editorial Contrabando, que ha presentat en la fira els seus llibres «La muerte rosa», de Jaume Pallardó o «Saber Matar», de David Pascual (Mr. Perfumme). I més de 30 autors han acudit a la Fira del Llibre de Castelló per a signar les seues obres, com és el cas d’Eloy Moreno i les seues obres.

L’Ajuntament de Castelló també ha fet arribar a la fira els últims llibres guardonats amb premis locals. «El pet volador», de Miguel Alayrach s’ha presentat aquesta vesprada. I aquests dies també es presentaran el Premi d’Investigació Història, el 35é Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats o els Premis relats de dones 2018, acompanyats de Verónica Ruiz Escrig, Regidora de Cultura i Igualtat. La Diputació de Castelló ha presentat també el llibre Ferrocarriles auxiliares de las obras de los puertos de la provincia de Castellón. Puertos de Vinaroz, Benicarló, Peñíscola y Burriana, a càrrec de l’autor, Juan Peris Torner i Vicent Sales Mateu, Vicepresident primer, Cultura, Participació i Relacions Internacionals.

A més, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, la realització d’una jornada de treball entre llibreters i bibliotecaris que tindrà lloc el dijous 2 de maig. En aquesta jornada, hi haurà un taller per a identificar les línies de treball conjunt i les sinergies. A més, es realitzarà un sorteig d’un lot de llibres per als bibliotecaris participants, perquè compren llibres per a les seues biblioteques a la Fira del Llibre de Castelló.

En els pròxims dies, la fira acollirà activitats que s’han concertat prèviament amb els centres educatius de la localitat i de la província. Seran tallers de poesia, de lectura en veu alta, però també animacions lectores amb endevinalles, o contacontes amb narradors de la talla de Tània Muñoz o Felip Kervarec. Els dies festius també aniran marcats per les activitats familiars com les germanes Besolí amb «Les Contalles de Muniatto» (Onada Edicions) o Roger Fresquet i el seu espectacle «L’aviador i el petit príncep». El cap de setmana, les activitats familiars «Clara, Neo y el carámbano» de Malian Editora, el contacontes infantil «Joan sense por», d’Elisa M. Matallín, o els espectacles «The Far West», de Kids&Us o «Cuentos ecológicos», de Trotacuentos, ompliran la fira.

Els autors també ompliran la Fira del Llibre de Castelló fins al diumenge 5 de maig. Autores com Elia Barceló, Rosario Raro o Ana Hernandorena, però també Roy Galán o Iván Vázquez amb «El Huerto de Iván», presentaran els seus llibres. A més, es realitzarà una trobada de clubs de lectura amb Benjamín Prado i «Los treinta apellidos». Les editorials també portaran les seues últimes novetats a la fira. Els autors Agustí Colomer i Elvira Cambrils presentaran els últims títols de la col·lecció d’Edicions del Bullent «Miratges»; Anna Moner i Vicent Usó, presentaran les seues últimes obres publicades en Bromera La mirada de vidre i El paradís a les fosques, i Josepa Montagut presentarà els seus últims poemaris.

Aquest any, la fira ha llançat un programa molt extens d’activitats de foment lector per als visitants de la fira, organitzat per més de 50 entitats col·laboradores en un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat. Fins al 5 de maig, la Plaça Santa Clara podrà gaudir de totes les activitats de foment lector que s’engloben dins del marc de la Fira del Llibre de Castelló. A més, la gran carpa disposa de més de 100.000 llibres per a tots els públics i tots els gustos que es podran aconseguir amb un 10% de descompte.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad