L’Ajuntament de Castelló acull aquest matí la presentació de la 35 Fira del Llibre de Castelló, que obrirà les portes el proper dijous 25 d’abril, a les 19 h. També es presenta el cartell d’aquest any, obra de Núria Martín Briceño. S’ha fet partint de la il·lustració realitzada en col·laboració amb el Departament de Plàstica de l’IES Sos Baynat,

En aquesta edició de la Fira del Llibre de Castelló, que tindrà lloc del 25 d’abril al 5 de maig, els llibres prendran la Plaça Santa Clara. Una exposició de més de 100.000 llibres a la venda, per part dels llibreters del Gremi de Llibreters de Castelló comarques, amb un 10% de descompte, a la gran carpa. Hi haurà, també, un ampli programa que compta amb 23 presentacions de llibres, 27 tallers, recitals, espectacles, animacions lectores, conferències, i més de 70 autors i autores que signaran exemplars dels seus llibres.

Aquest any, la Fira del Llibre de Castelló compta amb la col·laboració especial de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana en l’organització d’un programa d’activitats d’animació lectora per al públic infantil i familiar. Hi haurà un espai de lectura infantil, on els infants i les famílies tindran una àmplia mostra de llibres per a poder mirar i llegir. Es desenvoluparan més de 20 tallers diferentsa l’Espai de Lectura. A més, també espectacles d’animació lectora i contacontes. Els centres educatius de la localitat i de la província també es beneficiaran d’aquest programa infantil. Més de 1000 alumnes gaudiran d’animacions a la lectura concertades amb els seus centres.

Quasi 50 entitats, entre editorials, institucions, llibreries i autors i autores, han col·laborat proposant activitats que es desenvoluparan durant la realització de la fira per promoure l’esperit lector de l’esdeveniment. Es presentaran les últimes novetats del territori. Des del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, amb la intenció d’apropar els lectors als seus autors i autores preferits, s’ha organitzat una trobada de clubs de lectura i trobades amb autors i autores actuals d’àmbit nacional com Rosario Raro, Elia Barceló
o Roy Galán.

Des de la mateixa vesprada del dijous 25 d’abril ja començaran les primeres activitats del programa que s’ha preparat, els més menuts podran gaudir del taller de punts dellibre i l’autora Rosa Miró, signarà exemplars del seu llibre Filferrada, la platja de les cigonyes negres, d’Onada Edicions. Per a celebrar la gran festa dels llibres, l’esdeveniment més important a la província de Castelló, el dijous 25 d’abril a les 19.00h tindrà lloc l’acte d’inauguració de la 35 edició de la Fira del Llibre de Castelló. Es realitzarà un acte de benvinguda a càrrec dels llibreters i les llibreteres del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques.

Aquest any, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana junt amb el Gremi han organitzat una Trobada de Bibliotecaris i Llibreters per a treballar sobre les col·laboracions entre els dos col·lectius. També faran una compra de llibres per valor de dos mil euros, amb la col·laboració de FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura, per a les biblioteques que participen en la trobada. Durant la Trobada es farà també la presentació de la seua campanya «Biblioteques Inquietes».

Per a l’organització de la fira, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la col·laboració de la Universitat Jaume I, d’editorials, entitats, llibreters i autors que organitzen activitats. Al web de la fira www.firallibrecastello.es hi haurà tota la informació actualitzada, el programa d’activitats i signatures i les notícies. També la fira estarà present en les xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad