Tal com des de Confecomerç traslladarem a la Confederació Espanyola de Comerç (CEC) i ella a Cepyme i CEOE, i la setmana passada als mitjans de comunicació en roda de premsa, des de Confecomerç no compartim la iniciativa de regular legalment una reducció de jornada fixant hores tope a la setmana i proposàvem que es mantinguera la regulació actual, que permet que el comerç distribuïsca les hores de treball estipulades per cada conveni, durant tot l’any, i en funció de les necessitats de cada establiment, amb el propòsit de donar el millor servici als seus clients a cada moment.

Per a les micropimes i pimes de comerç a les quals associem, una reducció general de la jornada en còmput setmanal distorsionaria greument a les empreses que representem, en les quals l’obertura en festius i la distribució del descans setmanal comporta una problemàtica específica que ha d’abordar-se mitjançant la negociació, i no mitjançant la imposició.

Celebrem que representants empresarials i sindicals recuperen la negociació per a la regulació del temps de treball, que inclou no sols la jornada en còmput setmanal, sinó el total d’hores a treballar anualment, el règim de gaudi de les vacacions, dels permisos i la distribució dels descansos setmanals, entre altres qüestions. Es tracta d’una matèria pròpia de la negociació col·lectiva entre associacions empresarials i sindicats, per la qual cosa qualsevol intervenció del Govern altera els equilibris i pactes existents

Des de Confecomerç, continuarem impulsant la negociació col·lectiva, que necessita d’un marc normatiu que oferisca seguretat i certeses per a avançar.

Amb este objectiu estem preparant una sessió informativa per a assessorar els nostres associats, amb propostes que permeten optimitzar el temps de treball amb mesures orientades a la flexibilitat i a fer compatibles els drets de conciliació de totes les persones treballadores i professionals del comerç amb la viabilitat de les empreses.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad