Ajuntament i Generalitat posen en valor el producte de proximitat i informen els consumidors sobre els seus drets
L’Associació de Venedors agraïx als seus clients la seua confiança en el compte arrere del seu centenari i els convida a fotografiar-se sota la seua cúpula

El Mercat Central de València celebra esta setmana el seu 96é aniversari, des que va obrir les seues portes al públic el 15 de març de 1928, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores.

Amb motiu d’aquesta data, l’Ajuntament de València, amb la presència del regidor de Sanitat i Consum, José Gosálbez, ha programat diferents activitats sota el lema ‘Consumidor informat, consum garantit’, dirigides a tota la població, a les quals s’ha convidat a participar a les associacions de consumidors i usuaris, que tindran hui com a escenari el Mercat Central de València.

L’Ajuntament a través de la Regidoria de Sanitat i Consum, entregarà als assistents productes dels agricultors que es venen en el Mercat Central, posant d’esta manera en valor el producte de proximitat i als venedors que compaginen el treball de les seues terres amb la venda en el mercat.

A més, en este dia, les associacions en defensa de les persones consumidores, informaran els assistents, en l’àmbit de les seues competències i capacitats, sobre els drets, defensa i accions que poden realitzar en l’àmbit del consum.

Demà divendres, el Mercat Central, amb motiu del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, convidarà als seus clients a fotografiar-se sota la gran cúpula central al costat del missatge que recorda el compte arrere fins al 100é aniversari, amb el missatge ’96 anys. Amb tu des de 1928. 4 per a cent’. D’esta manera, l’Associació de Venedors del Mercat Central vol expressar el seu agraïment als seus clients, que són la seua raó de ser, l’haver aconseguit complir tants anys al seu costat, adaptant-se a les tendències dels nous temps mantenint intacta la seua essència com a mercat tradicional.

Este dia la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerio i Turisme de la Generalitat Valenciana, amb l’assistència de la directora general, Maribel Sáez Martínez, instal·larà una taula en el Mercat Central amb la finalitat d’informar les persones consumidores, amb la col·laboració de diferents associacions de consumidors i usuaris, sobre els seus drets i com exercir-los.

Un mercat emblemàtic camí dels cent anys que ha sabut actualitzar-se

L’espai que actualment ocupa el Mercat Central va ser l’emplaçament habitual dels mercats ambulants fins que, en el mateix lloc, es va situar, en 1839, el Mercat Nou, un mercat descobert que a la fi del segle XIX va mostrar ser clarament insuficient per a la ciutat.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de València va convocar dos concursos per a la construcció del nou mercat. En el concurs de 1910, va guanyar el projecte dels arquitectes Alejandro Soler March i Francisco Guardia Viari, que van modificar en 1914. L’obra la van acabar, en 1928, els arquitectes Enrique Viedma i Ángel Romaní.

Alfons XIII va protagonitzar l’acte protocol·lari amb què es van iniciar els enderrocaments. El 24 d’octubre de 1910, amb una piqueta de plata va donar diversos colps en el mur del número 24 de la plaça del Mercat. El 23 de gener de 1928, es va inaugurar l’actual edifici del Mercat Central, amb un gran menjar benèfic, a la qual es va convidar a 1.400 persones necessitades a les quals es va servir un plat de paella, un altre de peix, postres, aigua i vi, i entre les quals es va repartir una tona de fruita. El 15 de març de 1928 el Mercat Central de València va obrir les portes al públic.

Des de llavors, el Mercat Central ha sabut adequar-se a cada moment al llarg de la seua història. La seua aposta per les noves tecnologies ha permés incorporar, al costat de la compra presencial, la compra en línia i impulsar servicis com el de Lliurament a domicili i Consigna Frigorífica.

En els seus quasi 300 llocs es poden trobar prop de 20.000 productes com a fruita, verdura, pollastre, carn, peix, menjades per a portar, vins, productes gurmet, fruita seca, congelats, salaons… i qualsevol recipient per a cuinar-los a casa.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad