• La tradició es remunta als inicis de l’Associació de Venedors, en 1986, sumant vivències any rere any
  • L’Associació expressa el seu agraïment als membres del Jurat, les empreses organitzadores i patrocinadores i als venedors participants que van cuinar “15 paelles magnífiques”

València, 12 de juny de 2025. Els venedors del Mercat Central de València s’han reunit, un any més, aquesta setmana per a celebrar el seu tradicional concurs de paelles, una ocasió per a cuinar a l’aire lliure, en grup i amb llenya; una tradició que va més enllà del menjar, fomentant la convivència, la cooperació i l’alegria compartida: i una excusa perfecta per a passar un dia entre companys i fent família: la gran família del Mercat Central.

 

Aquesta tradició, que es remunta als inicis de la marxa de l’Associació de Venedors del Mercat Central, en 1986, ha sumat molt diverses vivències any rere any, incloent-hi karaoke i bingo -i fins i tot compten les velles glòries que un any van soltar fins a una vaquilla-, amb el denominador comú, sempre, de fer família amb el Mercat.

 

Enguany, han participat més de 200 venedors que han elaborat 15 paelles, “totes elles magnífiques i cuinades amb rigor, professionalitat i, sobretot, en un ambient familiar i molt relaxat”, segons ha destacat Merche Puchades, la presidenta de l’Associació de Venedors.

 

Va guanyar el primer lloc la paella dirigida per Merche Ortiz, cambrera de la Nostra Senyora dels Desemparats del Mercat i venedora durant molts anys en aquest recinte, que va obtindre com a premi un menjar en La Marítima, un dels restaurants del Grup La Sucursal en l’edifici Veles e Vents, de La Marina, i l’aplaudiment dels assistents.

 

El Jurat va estar integrat per Salvador Peiró, d’Onda Cero, que va ser el conductor de l’acte; Sergio Caballero, creador de València Viva Walks; Javier de Andrés, del Grup La Sucursal, que va aportar el primer premi; Alessandro Perissinotto, director de Casual Vintage València, en la Plaça de l’Ajuntament, que va regalar un bo hotel per a qualsevol hotel d’Espanya de la cadena Casual Hotels; José Badía, de Lolita Snacks, que va aportar papes per a l’aperitiu; Jorge Castro Roig, de Dacsa, empresa que va enviar 30 quilos d’arròs i 30 davantals per a cuinar les paelles del concurs; Pedro García Mocholí, crític gastronòmic; Lluís Edeval Romero, president de Proava (Productes de Qualitat Comunitat Valenciana); i Paz Navarro, de l’Editorial Sargantana.

 

L’Associació de Venedors del Mercat Central ha volgut manifestar expressament el seu agraïment, per fer possible aquest esdeveniment, a tots els membres del Jurat, així com als qui han intervingut en la seua organització, com Sheila Olivera i Carol Hoyos, de Sheigood food brand strategies, encarregada del muntatge i la coordinació; i a totes les empreses patrocinadores: a més de les ja citades, Túria, col·laboradora des de fa anys amb el Mercat Central, que va dotar les infraestructures per a garantir que l’esdeveniment fora un èxit; Espècies Domingo; Teatres Talía i Olympia; i Ron Legendario.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad