• Públic de totes les edats podrà participar en una gran festa popular este dissabte, durant tot el dia, en la plaça Ciutat de Bruges
  • Puchades ressalta, en el compte arrere per a la commemoració del centenari, el paper dinamitzador dels mercats en la vida dels barris

 

València, 13 de juny de 2024. L’Associació de Venedors del Mercat Central de València convida este dissabte, 15 de juny, a tots els ciutadans que ho desitgen a sumar-se a una gran festa popular per a celebrar que ‘El Mercat Central està més viu que mai’.

 

Amb ella es posa el fermall final a les festes ‘La Cotorra’ -el símbol del Mercat Central- coincidint amb el començament de la Setmana Ciutadana promoguda per la Federació d’Associacions Veïnals de València, que es desenvoluparà del 17 al 23 de juny.

Esta gran festa ciutadana, organitzada amb el suport de l’Ajuntament de València, a través de les seues regidories de Participació Ciutadana i Comerç i Mercats, reunirà venedors i clients i oferirà activitats per a públics de totes les edats al llarg de tot el dia en la plaça Ciutat de Bruges.

Començarà al matí entre les 11.30 i les 13.30 hores, amb una festa per als més xicotets que inclourà tallers, jocs i actuacions infantils.

A la vesprada, a partir de les 19.00 hores, els assistents podran gaudir d’actuacions musicals, amb la col·laboració de la falla Llanterna-Na Robella, començant per les Wot i finalitzant a partir de les 22.00 h amb l’orquestra Pompeia.

Les persones interessades podran unir-se als venedors del Mercat Central en el sopar de sobaquillo, a les 21.00 h, adquirint els tiquets en Informació al client del Mercat Central.

Les festes ‘La Cotorra’ van començar el dimarts 28 de maig, reprenent el tradicional concurs de paelles entre els venedors del Mercat Central, amb el patrocini de cerveses Túria i arròs Dacsa i la col·laboració de La Parada de les Espècies, Tia Teresa i Fruites i verdures Emilio i Tere Folgado.

Va ser un dia per a gaudir d’unes paelles i fer família, amb moltes sorpreses preparades, com el sorteig entre els assistents d’entrades per al teatre Talía i el teatre Olympia, una experiència gastronòmica en La Marítima, del grup La Sucursal, o una nit en hotel Venècia, en ple cor de València.

2024 està sent un any marcat per l’inici dels actes programats per a preparar el centenari de l’obertura de les seues portes al públic del Mercat Central, que va tindre lloc un 15 de gener de 1928, amb un compte arrere monumental sota la cúpula del mercat, on enguany es podia llegir ‘Complim 96 anys, 4 per a 100’.

Amb estes accions, l’Associació de Venedors del Mercat Central vol posar de manifest la capacitat de mantindre, al llarg dels anys, la seua essència tradicional com a referent per a comprar producte local, sumant-se, juntament amb Confemercats i la Confederació de Mercats Tradicionals de Proveïments d’Espanya (METRAE), a la campanya a nivell mundial ‘Love Your Local Market’ i unint-se al lema d’enguany: ‘Celebrant els mercats locals’.

En este marc, el Mercat Central de València està celebrant les seues festes sota el seu propi lema, ‘Celebrant el Mercat Central’, amb la finalitat de ressaltar davant la societat i els poders públics els valors que representa el Mercat Central, més enllà de la seua consideració com un dels edificis arquitectònicament més emblemàtics i admirats de la ciutat.

La presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central de València, Merche Puchades, ha destacat que “El lema d’enguany, ‘Celebrant els mercats locals’, coincidix plenament amb la línia de la campanya que el mateix Mercat Central va impulsar juntament amb la resta de mercats de València ‘Els mercats, més vius que mai’, amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i Mercats, l’objectiu dels quals era celebrar la vida dels mercats municipals, pel seu valuós paper dinamitzador i revitalitzador de la vida dels nostres barris, pobles i ciutats, per a arribar als cors dels consumidors, instant-los també a valorar i donar suport als seus mercats locals”.

 

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad