El programa arribarà a empreses d’entre 10 i 250 treballadors i es podrà començar a sol·licitar a mitjan juny

Red.es, entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, ha presentat el programa Kit Consulting, una nova línia d’ajudes dirigida a pimes d’entre 10 i menys de 250 empleats i destinada a contractar servicis d’assessorament digital especialitzat i personalitzat.

Kit Consulting s’emmarca en el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, i compta amb un pressupost de 300 milions d’euros finançats per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU.

Les bases reguladores de Kit Consulting es van publicar en el BOE el passat 11 de maig i es poden consultar en la web d’Acelera pime. La convocatòria està pendent de publicació.

Bons de 12.000, 18.000 i 24.000 euros per a servicis d’assessorament

L’ajuda es materialitza en un Bo d’Assessorament Digital que les pimes hauran d’emprar en la contractació d’un o diversos dels servicis d’assessorament dels quals es compon el Programa. Estos servicis d’assessorament permetran a les pimes beneficiàries comptar amb un full de ruta per a avançar en la digitalització del seu negoci i continuar avançant en la seua transformació digital.

La quantia de les ajudes de Kit Consulting varien en funció de la grandària de l’empresa:

Les pimes beneficiàries hauran de destinar el bo d’assessorament digital de Kit Cosulting a la contractació d’un o diversos servicis d’assessorament d’un catàleg compost per 10 categories de servicis en àrees clau en transformació digital:

  • Servici d’assessorament en IA
  • Servici d’assessorament en anàlisi de dades (bàsic i avançat)
  • Servici d’assessorament en vendes digitals
  • Servici d’assessorament en processos de negoci o processos de producció
  • Servici d’assessorament en estratègia i rendiment de negoci
  • Servici d’assessorament en ciberseguretat (bàsic, avançat i preparació per a la certificació)
  • Servici d’assessorament “360” en transformació digital.

Les pimes podran començar a sol·licitar l’ajuda a mitjan juny. Per a poder accedir a estes ajudes és important que les petites i mitjanes empreses sol·licitants complisquen els requisits mínims arreplegats en les bases del programa.

Assessors Digitals

Els Assessors Digitals seran els encarregats de realitzar el servici d’assessorament triat per la pime i de guiar-la en els següents passos que ha de donar en el seu procés de digitalització. Durant tota la vigència del programa estarà obert el termini d’adhesió com a Assessor Digital. Per a ser-ho, les empreses interessades hauran d’haver facturat almenys 100.000 euros en l’exercici anterior o tindre una mitjana d’ingressos superior a este llindar en els últims tres anys, entre altres requisits que poden consultar en les bases reguladores del Programa, i en l’Anunci  d’Adhesió.

Per a poder adherir-se al Programa els Assessors Digitals hauran de complir els requisits mínims arreplegats en les bases del programa.

Sistema de tramitació automatitzada

Kit Consulting comptarà amb un sistema de tramitació automatitzat innovador, amb ferramentes de robotització i Intel·ligència Artificial per a reduir la càrrega burocràtica, disminuir el nombre de documents a presentar i acurtar els terminis de concessió.

D’esta manera, les pimes podran sol·licitar l’ajuda sense aportar cap documentació. A més, en el procés de verificació de les justificacions dels servicis d’assessorament, Red.es posa en marxa, per primera vegada, una plataforma d’Intel·ligència Artificial que servirà de suport en el procés de verificació de les justificacions dels servicis d’assessorament. Es durà a terme a través d’un sistema LLM per a detectar plagis, còpies i comprovar la qualitat dels documents presentats.

Kit Consulting contempla també la figura del “representant voluntari” que permet que qualsevol tercer, siga persona física o jurídica, degudament autoritzada, puga demanar la subvenció per compte de l’empresa, per a contribuir així a eliminar tràmits a la pime i l’autònom.

 

Presentació del programa Kit Consulting (17/05/2024)

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad