• Amb esta acció va concloure ahir la formació dels venedors i treballadors per a actualitzar el Pla d’Autoprotecció
  • Este és el segon simulacre d’emergència en la història del mercat, després del desenvolupat en 2019

 

València, 30 de maig de 2024. El Mercat Central de València va realitzar ahir un simulacre d’evacuació en la planta comercial que va començar a les 15.30 h, una vegada finalitzat el seu horari comercial d’atenció al públic.

En compliment de la normativa vigent en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, el Mercat Central compta amb un Pla d’Autoprotecció que estableix les pautes d’actuació per a previndre i reaccionar en cas d’incidències greus que puguen afectar la seguretat dels treballadors del centre, els visitants o el propi edifici, incloent-hi els mecanismes de coordinació necessaris amb les ajudes exteriors, com els bombers i cossos policials.

El Mercat Central ha sigut pioner, a més, en l’adaptació dels protocols d’evacuació d’emergència en els mercats a les persones amb mobilitat reduïda.

El manteniment de l’eficàcia dels plans d’autoprotecció s’aconseguix mitjançant una revisió periòdica i, sobretot, amb la capacitació del personal amb alguna responsabilitat en este.

Per això, l’Associació de Venedors del Mercat Central de València ha organitzat un cicle d’activitats formatives de caràcter teòric i pràctic dirigit a tots els venedors, empleats i personal d’empreses externes, per a refrescar coneixements ja adquirits en anys anteriors sobre els protocols d’actuació que cal aplicar per a previndre i reaccionar en situacions d’emergència.

Amb el simulacre realitzat ahir va concloure el pla de formació per a l’actualització del Pla d’Autoprotecció que s’ha desenvolupat al llarg de les dos últimes setmanes.

Després de la formació general celebrada el passat 14 de maig en la sala d’actes de l’Ateneu Mercantil de València, amb l’assistència de prop de 200 venedors, s’han impartit jornades de formació específiques per a diferents equips de treball: l’equip de gestió d’emergències- Centre de Coordinació Operativa de Seguretat Ciutadana (CECOR), destinat a gerència, caps d’emergència substituts, caps d’intervenció, Centre de Control i Centraleta telefònica; l’equip d’alarma i evacuació, format  per 4 llocs en la proximitat de cadascuna de les portes triples i en la zona central, 3 a les portes senzilles i 2 en la xicoteta); i els equips de primera intervenció i primers auxilis, per a caps d’intervenció, equip d’intervenció i equip de primers auxilis.

La implantació del Pla d’Autoprotecció ha sigut a càrrec de Smart Security, l’empresa de vigilància privada que presta servici al Mercat Central de València des de fa més de deu anys, amb la col·laboració amb la Regidoria de Comerç i Mercats.

Ahir es va comptar amb l’assistència del regidor de Comerç i Mercats, Santiago Ballester, i la col·laboració de la regidoria de Policia Local de València, que van ser presents en el simulacre d’emergència donant suport a este pla de formació impulsat per l’Associació de Venedors del Mercat Central, que gestiona l’edifici des de l’any 1986.

Esta és la segona vegada que es realitza un simulacre d’evacuació en el Mercat Central, després del desenvolupat fa cinc anys, en 2019.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad