• La campanya es visibilitzarà en el mobiliari urbà de la ciutat de València i en les xarxes socials de Confemercats
  • Amb esta campanya, es vol posar en valor els 724 llocs de venda situats en els mercats de la ciutat de València i tots els mercats municipals de la Comunitat Valenciana.

La Federació de Mercats Municipals d’Abastos de la Comunitat Valenciana, Confemercats, en col·laboració amb la Regidoria de Comerç i Mercats de la ciutat de València, ha posat en marxa la campanya “Els mercats, més vius que mai”, en suport dels 724 llocs de venda situats en els mercats municipals, que han sabut conquistar un merescut lloc entre els comerços d’alimentació per la seua oferta de producte fresc i de qualitat, destacant la contribució de les seues pescateries, carnisseries i xarcuteries, llocs de fruites i verdures, forns o botigues gurmet així com molts altres llocs de venda especialitzats; a garantir la dieta saludable que cada dia demanden més ciutadans.

Amb esta acció, que compta també amb el suport de la Generalitat i de Confecomerç, Confemercats se suma a la campanya amb el mateix lema promoguda a nivell nacional per la Confederació de Mercats Tradicionals d’Abastos d’Espanya (METRAE), que representa als venedors dels mercats de ciutats, barris i pobles de tot el país, posant en valor el seu esperit de renovació per a portar a les taules dels seus clients els millors productes i sent referents d’espais especialitzats en alimentació, tal com indica el seu president Asier Beat: “Si el que  busques no està en els mercats, és perquè no existeix”

Per a la presidenta de Confemercats, Merche Gayet, esta iniciativa pretén cridar l’atenció sobre una realitat: que els mercats “estan més vius que mai, i els seus negocis ho demostren, perquè no sols s’adapten a totes les situacions i canvis, sinó que també es reinventen”.

Precisament, l’objectiu de la Federació és “eixir al carrer i fer-nos visibles perquè els mercats de València continuen sent l’elit de l’alimentació en cadascun dels nostres barris”, especialment en un moment en el qual en alguns sectors s’oferix un “discurs pessimista sobre el futur dels mercats que ni és cert ni ens ajuda”.

“Els mercats de proveïments tenim una sèrie de punts forts que ens diferencien d’altres formats comercials. A més del producte, de proximitat, fresc i de qualitat, tenim nous clients. Cada vegada és més habitual veure gent jove en els mercats, joves conscienciats amb els bons hàbits i que valoren els productes frescos i com els preparem. Joves i no tan joves als quals els agrada cuinar i que presumeixen de «ser de mercat»”, ha afegit.

Per part seua, la coordinadora dels mercats de la ciutat de València, ha assenyalat que esta campanya serveix també d’agraïment “als milers de clients i clientes que diàriament ens visiten i que fa possible que els mercats estiguen més vius que mai” i d’invitació “als quals encara no ens coneixen, perquè puguen vindre i descobrir un nou món en l’alimentació”.

La campanya serà present este mes de maig en el mobiliari urbà de la ciutat València, amb la col·laboració del Mercat de Russafa, Mercat de Colón, Mercat Central de València, Mercat de Mossen Sorell, Mercat d’Algirós, Mercat del Cabanyal, Mercat de Castella i Mercat de Benicalap i a nivell autonòmic en les xarxes socials tant de Confemercats com de tots els mercats que ho integren.

 

Col·laboració amb les administracions per a oferir el millor servici

Gayet ha assenyalat que els mercats municipals “treballen braç a braç amb les administracions per a donar el millor servici a la població”.

En este sentit, és un exemple com estan treballant els 11 mercats de la ciutat de València integrats en Confemercats, juntament amb la Regidoria de Comerç i Mercats, tant en actuacions de promoció i publicitat per a este any 2024, resolent problemes i necessitats de cadascun dels mercats, a més de la modificació de les ordenances municipals, proposta que es presentarà a tots els mercats pertanyents a la federació dimecres que ve 8 de maig i  que una vegada aprovada, es traslladarà a l’Ajuntament de València.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad