El Consell de Ministres ha aprovat el nomenament d’Amparo López Senovilla com a secretària d’Estat de Comerç i a Aída Fernández González, subsecretària, tots dos càrrecs del Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa.

Amparo López Senovilla

Nascuda a Jaén, López Senovilla és advocada de l’Estat i màster en Dret Comunitari.

Ha exercit com a advocada de l’Estat en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha exercit funcions de coordinadora dels Jutjats contenciosos administratius i Jutjats penals durant cinc anys, entre novembre de 2005 i gener de 2010, i en els Jutjats Centrals del Contenciós Administratiu en 2010. Així mateix, ha sigut advocada de l’Estat-Cap Adjunta, Coordinadora d’Assumptes Concursals en el Servici Jurídic de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària i, posteriorment, advocada de l’Estat Cap de l’Àrea Concursal en la Subdirecció General dels Servicis Contenciosos de l’Advocacia de l’Estat, des de setembre de 2013 a juny de 2018.

Així mateix, ha sigut advocada de l’Estat coordinadora dels convenis d’assistència jurídica amb el Consorci Ciberesp, amb Portel Servicis Telemàtics S.A., amb l’Institut de Crèdit Oficial, i amb la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (SEITTSA).

López Senovilla ha sigut assessora jurídica del Ministeri de Justícia per al Grup de treball per a la reforma del Reglament Europeu sobre procediments d’insolvència (2012-2013). Responsable de la Delegació espanyola del Grup V d’UNCITRAL (Comissió de Nacions Unides per al Dret mercantil internacional), sobre Règim de la Insolvència, des d’abril de 2014 a juny de 2018 i relatora de la 53a sessió d’este Grup. Assessora Jurídica designada pel Ministeri de Justícia del Grup de treball per a la Proposta de Directiva sobre Reestructuracions i Segona Oportunitat, des de gener de 2017 a juny de 2018.

Des de la seua arribada al Ministeri d’Economia i Empresa al juny de 2018 fins ara, ha exercit el càrrec de subsecretària, amb una participació activa en l’impuls reformador del Govern en els últims sis anys. Ha treballat en la tramitació de lleis importants pel seu impacte sobre l’Economia i el Comerç, com la Llei de Creació i Creixement Empresarial, la Llei de Start -ups i la reforma de la Llei Concursal, incloent-hi la transposició de la directiva relativa a marcs de reestructuració preventiva, segona oportunitat i millora de la insolvència dels procediments d’insolvència. Ha participat així mateix en la transposició de la Llei d’Informació no financera, que és el precedent de l’actual Directiva de sostenibilitat. També ha participat de manera directa en el disseny i execució de les inversions corresponents al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri durant eixa etapa.

Ha sigut també membre del Consell d’Administració de SEPI, vocal de la Comissió Rectora del FROB i vocal del Consorci de la Ciutat de Toledo des de juny de 2018 a la data. És a més sòcia d’honor d’AEMPI, Associació de Dones Professionals de la Insolvència.

López Senovilla relleva en el càrrec a Xiana Méndez, que després de sis anys com a secretària d’Estat, ocuparà la plaça espanyola de directora executiva del Fons Monetari Internacional (FMI) a Washington.

 

Aida Fernández González

Nascuda a Madrid i llicenciada i màster en Periodisme, pertany al Cos Superior d’Administradors Civils de l’Estat.

Directora de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques des de 2022, ha format part de consells d’administració d’Organismes Internacionals de Propietat Industrial com l’Oficina Europea de Patents (EPO), l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) i l’Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI).

Prèviament, entre 2018 i 2022, ha sigut cap de gabinet de la Subsecretària d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, per la qual cosa coneix al detall este Departament que ara passa a liderar.

Al llarg de la seua trajectòria professional en l’Administració General de l’Estat, ha exercit diversos llocs en gabinets ministerials com a assessora del Gabinet de la vicepresidenta i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials i del ministre d’Economia i Empresa. Amb caràcter previ, també va ser assessora en el gabinet del Subsecretari de Foment.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad