La Càtedra Agroecologia José Luis Porcuna organitza aquest divendres una jornada de consum ecològic en aquest Mercat, referent del producte fresc, ecològic i de proximitat

El-Mercado-Central-se-une-a-la-celebración-de-la-Semama-EcológicaValència, 22 de setembre de 2022. El Mercat Central de València acull aquest divendres, 23 de setembre, el Seminari de Consum Ecològic organitzat per la Càtedra Agroecologia José Luis Porcuna de la Universitat Politècnica de València (UPV), en el marc de la celebració de la Setmana Ecològica de la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.

 

Sota el títol ‘Consum ecològic: sobren els motius’ el Mercat Central celebrarà a la seua Sala de Juntes, de 10 h a 14 h, aquesta jornada oberta al públic en la qual s’abordarà la necessitat de donar suport a la transició cap a un consum ecològic i es tractaran aspectes com la sostenibilitat i la salut, les tècniques de producció ecològica, la normativa i l’etiquetatge i la qualitat de producció..

 

La inauguració serà a càrrec de la directora de la Càtedra Agroecologia José Luis Porcuna, Mª Dolores Raigón Jiménez, que donarà pas a la intervenció d’Alfons Domínguez Gento, del Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que parlarà sobre ‘Les claus tècniques de la producció ecològica’.

 

A continuació, Rosa García Ortega, del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), parlarà sobre la manera de ‘Reconéixer els aliments ecològics’. I, finalment, Mª Dolores Raigón tractarà sobre el tema ‘Els aliments ecològics, qüestió de qualitat i seguretat’.

 

Una taula redona amb representants d’associacions de consumidors -AVACU, Tyrius, ADICAE i Unió de Consumidors- posarà fi a les intervencions, després de les quals es desenvoluparà un debat obert als assistents.

 

El seminari conclourà amb un tast de productes frescos i ecològics del Mercat Central perquè els participants degusten varietats de temporada i s’acomiaden amb el millor sabor de boca.

La presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Merche Puchades, ha expressat la seua “alegria per rebre en el Mercat Central aquest esdeveniment, que posa en valor els mercats com els llocs on naturalment els agricultors venen els productes del quilòmetre zero -fent en el mateix dia el recorregut de l’horta a la taula-, i on també es venen molts altres productes locals que arriben intactes, amb tota la seua frescor, als consumidors”.

 

El Mercat Central de València és el major recinte de producte fresc d’Europa i un referent per la seua àmplia oferta de més de 20.000 aliments ecològics i de proximitat que inclou fruita, verdura, pollastre, carn, peix, vins, productes gurmet, fruita seca, salaons i tots els que componen la cistella de la compra i es poden adquirir en els seus 260 llocs.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad
%d bloggers like this: