Comerç Moble, CCOO-PV i UGT-PV subscriuen este acord

Convenio autonómico mueble-min

Comerç Moble, CCOO-PV i UGT-PV han firmat és dimarts 21 de maig el primer conveni sectorial del comerç del moble d’àmbit autonòmic, que tanca un intens treball realitzat per l’organització empresarial membre de Confecomerç i representant del comerç del moble a nivell autonòmic i els sindicats majoritaris per a donar resposta a la necessitat d’una modernització del marc laboral en el sector.

Ho han subscrit, en representació de Comerç Moble, la seua presidenta, Gloria Vaquer, i la secretària general, Ligia Rodrigo; per la federació de Servicis de CCOO-PV, Salvador Mejías, Patricia Carrillo i Javier Porcar; i per la federació de Servicis, Mobilitat i Consum d’UGT-PV, Esteban Ramos, Abigail Vacas Bueno pel sector Comerç Alacant, Gabriel Guijarro Vilella, negociador del conveni de moble per Alacant i per Castelló Noelia Sivera Clausell, negociadora conveni per Castelló

Gloria Vaquer ha ressaltat que la firma d’este conveni “és una fita històrica per al nostre sector”. En la seua opinió, este acord beneficiarà a treballadors, empreses i clients i ajudarà el comerç del moble a “avançar cap a un futur més pròsper”.

Per al responsable sectorial de Comerç de FeSMC-UGT-PV, Esteban Ramos, amb este conveni, que seguix la línia de treball començada amb altres organitzacions membre de Confecomerç amb les quals s’han firmat convenis autonòmics de Tèxtil, Carnisseria i Forn, entre altres, s’ha aconseguit “un punt d’unió que beneficia a totes dues parts”, i ha confiat a mantindre esta col·laboració per a “arribar a normalitzar les relacions laborals de tota la Comunitat”.

Per part seua, el responsable de Comerç de la Federació de Servicis de CCOO-PV, Salvador Mejías, ha afirmat que amb este acord “iniciem una senda important en la negociació dels convenis autonòmics” del sector del comerç que ha de conduir a la fita de “aconseguir un conveni per a tot el Comerç a nivell autonòmic”.

La directora general Maribel Sáez ha posat en valor el treball realitzat per empresaris i sindicats per a elevar el comerç del moble de la Comunitat Valenciana amb un acord que “serà beneficiós per al comerç, el consum i l’artesania d’esta Comunitat”.

Amb este conveni col·lectiu d’àmbit autonòmic, que supera definitivament la fragmentació dels convenis provincials, que provocava situacions asimètriques que afectaven el mateix tipus d’activitat i de treball, el sector del comerç de mobles ja compta amb una ferramenta actualitzada i útil per a afrontar els molts reptes que el mercat de treball té plantejats actualment.

Com a principals novetats, en matèria de temps de treball destaca l’esforç realitzat per les parts negociadores per a avançar cap a un model de distribució de la jornada que promoga la conciliació de la vida laboral i personal, de manera que el sector afrontarà, amb fórmules basades en el consens, una progressiva transició cap a un model de descans setmanal que aposta decididament pels denominats “caps de setmana de qualitat”, en el marc d’unes condicions d’ocupació estable com el que oferixen les petites i mitjanes empreses.

A més, l’esforç conjunt de les parts negociadores per a consolidar un marc comú de condicions laborals per al conjunt del sector en la Comunitat Valenciana suposarà una major polivalència en el desenvolupament de la prestació laboral, així com una millor gestió dels recursos humans, amb retribucions que milloren en els nivells d’entrada al Salari Mínim Interprofessional i permeten la promoció en un sector que aposta per la qualitat en l’ocupació.

Mesa convenio autonómico mueble-min

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad