La gran majoria dels convenis col·lectius sectorials d’aplicació en el sector es firmen en el si de la Confederació, a través de les seues organitzacions membre

 

La Comissió de Relacions Laborals de Confecomerç s’ha constituït este 2024 amb representants de les principals associacions i federacions sectorials que formen part de la Confederació.

Es dona la circumstància que en el si de Confecomerç, a través de les seues organitzacions membre, es firmen la majoria dels convenis col·lectius sectorials que s’apliquen al sector del comerç.

Amb la constitució d’esta Comissió, que era un dels objectius marcats per la Confederació per a este exercici, es fa un pas més cap a la millora de les relacions laborals en el comerç de la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat el vicepresident de Confecomerç i president d’esta Comissió de Relacions Laborals, José Luis Beltrán, este nou òrgan naix com a “fòrum permanent d’àmbit estrictament empresarial, en el qual compartir les pràctiques, experiències i plantejaments que poden ser útils a l’hora d’enfocar la negociació col·lectiva en un determinat àmbit funcional”.

També ajudarà a fixar la posició de les empreses i professionals integrats en Confecomerç enfront de qualsevol situació que puga repercutir sobre la despesa de laboral dels comerços associats.

 

Canvis normatius i augment de costos laborals

Són molts els canvis normatius que s’han aprovat recentment o que es troben en discussió (reforma laboral, pujada SMI, nous permisos laborals, reducció jornada laboral, etc.). Afecten directament les relacions laborals en el comerç i han suposat un increment dels costos salarials en el comerç en els últims tres anys d’un 17,5% per treballador i mes, segons l’INE.

En este context, “és oportuna la creació d’una Comissió de Relacions Laborals en el marc de Confecomerç, per a compartir i contrastar aspectes importants de les condicions laborals que es regulen en cada conveni sectorial de comerç”, ha assenyalat la secretària general, Amparo Barroso.

Esta nova Comissió està formada per representants dels Gremis de Carnissers i Xarcuters, Forners i Pastissers, Moble, Tèxtil i Metall de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a més de la pròpia Confederació.

Confecomerç representa a 203 associacions i federacions territorials, sectorials i de mercats municipals de la Comunitat Valenciana i a prop de 12.000 comerços.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad