Els dies 3 i 4 de març la capital acollirà la trobada anual de socis de METRAE, amb la col·laboració de Confemercats i Confecomerç

La ciutat de València es convertirà els pròxims 3 i 4 de març de 2024 en l’epicentre de l’intercanvi comercial en acollir la trobada anual de socis de Mercats Tradicionals d’Abastos Espanya (METRAE).

La Confederació va nàixer en 2020, amb l’impuls de Confemercats (Federació de Mercats Tradicionals de la Comunitat Valenciana) i de Confecomerç, i malgrat tindre la seua seu a València, es tracta de la primera ocasió en la qual l’organització nacional es reunix en esta ciutat. Prèviament, ha celebrat trobades a Madrid, Saragossa, Tenerife, Cadis, Sevilla i Barcelona.

Confemercats i l’Ajuntament de València actuaran d’amfitrions en esta trobada, que celebrarà la diversitat d’este format comercial i permetrà als representants de diverses comunitats autònomes unir forces per a potenciar el valor dels mercats tradicionals en l’actualitat.

La cita congregarà als mercats més representatius d’Espanya, així com a les federacions de mercats provinents de 13 comunitats autònomes. S’espera que la trobada fomente l’intercanvi d’experiències i millors pràctiques entre els participants, enfortint així la presència dels mercats tradicionals en el panorama comercial nacional.

Segons han informat Confemercats i Metrae, en la trobada participaran el regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Santi Ballester, que ha tingut un paper molt actiu en l’organització d’este esdeveniment, i la directora general de Comerç de Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Maribel Sáez, que se sumarà a esta destacada reunió, enriquint les discussions amb la seua experiència i perspectives sobre el panorama comercial en la Comunitat Valenciana.

Esta trobada promet ser una oportunitat única per a enfortir la col·laboració i la visibilitat d’estos espais tan arrelats en la cultura i l’economia espanyola.

CONFEMERCATS

La Federació de Mercats Tradicionals de la Comunitat Valenciana (Confemercats) va començar la seua activitat en 2019, impulsada per Confecomerç, amb l’objectiu de preservar i defendre la identitat dels mercats municipals d’esta Comunitat.

Actualment representa a 29 mercats municipals i de proveïments de la Comunitat Valenciana, amb àmplia presència en les tres províncies, i és membre fundador de Mercats Tradicionals d’Abastos d’Espanya (Metrae), confederació que agrupa 130 mercats a nivell nacional, la qual cosa suposa al voltant de 6.000 punts de venda, que generen 18.000 llocs de treball directes.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad