mercado-central-valencia
  • • L’Associació de Venedors considera que el bulevard de Guillem de Castro generarà més contaminació i dificultarà encara més l’accés al centre
  • • La Junta Directiva encarregarà un estudi per a analitzar les necessitats actuals i futures de mobilitat dels valencians per a accedir al Mercat Central

València, 28 de juny de 2021. La Junta Directiva de l’Associació de Venedors del Mercat Central de València, després de reunir-se aquesta vesprada, en la seua reivindicació d’una accessibilitat sostenible amb el medi ambient, ha expressat la seua preocupació per la reurbanització de Guillem de Castro anunciada per l’Ajuntament, per considerar que el bulevard previst generarà més contaminació, traslladarà el trànsit a la Gran Via, provocant el seu col·lapse, i obligarà als qui desitgen accedir al centre a circular més temps tant si decideixen fer-ho en el seu vehicle particular com si ho fan en transport públic.

 

En aquest sentit, l’Associació de Venedors recorda la necessitat de garantir una accessibilitat sostenible a tots els veïns de la ciutat de València, visquen en el barri que visquen, perquè cada vegada és més limitat, complicat i lent arribar al centre degut a les mesures de mobilitat implantades en els últims anys que han fet que trajectes de 10 minuts ara siguen de més de 50.

 

L’Associació de Venedors aclareix que no està en contra del projecte de reurbanització de Guillem de Castro en si mateix sinó que no s’acompanye d’alternatives que asseguren l’accessibilitat dels ciutadans mitjançant un transport públic adequat i places d’aparcament suficients.

 

La Junta Directiva ha mostrat d’aquesta manera el seu malestar per aquesta mesura urbanística, que arriba després d’altres actuacions que han anat limitant progressivament els accessos del Mercat, malgrat haver mostrat sempre la seua disponibilitat per al diàleg per a buscar solucions que no s’han oferit.

 

Davant la preocupació per la manera en què aquesta actuació afectarà la mobilitat dels veïns, la Junta Directiva encarregarà un estudi per a analitzar les necessitats actuals i futures de mobilitat dels valencians per a accedir al Mercat Central. L’Associació de Venedors traslladarà les conclusions d’aquest estudi tant a la Federació de Veïns de València com a les Associacions de Consumidors de la ciutat perquè indiquen les seues mancances i les seues inquietuds, ja que la fi d’aquest estudi és escoltar els valencians i buscar solucions que garantisquen la seua accessibilitat.

 

Així mateix, el Mercat Central crearà una taula de treball oberta a tots els venedors, amb la finalitat de realitzar un seguiment d’aquesta nova proposta de l’Ajuntament, com de qualsevol altra que afecte l’accessibilitat del Mercat. Aquesta mateixa taula, tindrà també, com a eina de treball, els resultats obtinguts de l’estudi i, en breu, marcarà un calendari de reivindicacions, perquè no es deixe de sentir la seua veu en cap moment.

 

El Mercat Central ha mostrat així la seua voluntat de continuar treballant, com fins ara, no sols per a mantindre la seua consideració com la Catedral del Producte Fresc sinó també com a mercat que potencia els productes de proximitat dels agricultors, que cada dia es venen en els seus llocs, contribuint a disminuir la petjada de carboni.

 

Per a més informació:

 

Arantxa Martín: 610 49 37 47

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad