A l’atenció de la ciutadania, l’Associació de Comerciants del Mercat d’Abastos de Novelda i l’Excm. Ajuntament de Novelda:

Des de Confecomerç, com a principal organització empresarial del comerç minorista a la Comunitat Valenciana, volem expressar la nostra ferma solidaritat amb els comerciants i treballadors dels llocs del mercat de Novelda, els qui s’enfronten a un tancament temporal de quatre mesos a causa d’obres i, en particular, amb els 17 titulars de les concessions no renovades.

Totes dues circumstàncies són preocupants i no sols afectaran 45 famílies que depenen directament d’esta activitat econòmica, sinó que també tindrà un impacte significatiu en la cohesió social i econòmica de la localitat.

Som plenament conscients del valor que els mercats municipals aporten a les ciutats, no sols des d’una perspectiva comercial, sinó com a centres de vida social i punts de trobada per a tots els ciutadans, especialment per als col·lectius més vulnerables com són les persones majors. La millora contínua de les infraestructures és vital perquè els mercats continuen sent un pol d’atracció del consum i un referent de la compra sostenible i de proximitat, però no s’ha d’oblidar que el tancament del mercat, sense una solució alternativa per a la seua reubicació temporal, representa una pèrdua important per al teixit social i econòmic de Novelda, repercutint negativament en la vida diària dels seus habitants i en l’economia local.

Per això, fem una crida al diàleg constructiu entre totes les parts implicades: l’Associació de Comerciants del Mercat d’Abastos de Novelda, l’Excm. Ajuntament i altres organitzacions i institucions rellevants. És imperatiu buscar solucions alternatives que permeten la continuïtat de les activitats comercials durant el període d’obres, minimitzant així l’impacte negatiu en els comerciants i en la comunitat en general.

Donem suport a la iniciativa dels nostres associats de l’Associació de Comerciants del Mercat de Novelda, membres de Facpyme i Confecomerç, per a reubicar temporalment el mercat i urgim a considerar totes les opcions viables que puguen beneficiar tant a la ciutadania com al sector comercial. La viabilitat d’esta mesura no sols és bona per al poble i el seu comerç, sinó que també demostra un compromís amb la preservació del benestar social i econòmic de Novelda.

En Confecomerç, creiem en la importància del diàleg, la col·laboració i la cerca de solucions als reptes que enfronta el sector comercial. Per això, estem convençuts que amb voluntat i resiliència podrem trobar una solució que beneficie a totes les parts i, sobretot, que preserve la vitalitat del comerç i la cohesió social de Novelda.

Junts, podem continuar construint un futur pròsper i sostenible per al comerç minorista i per a Novelda.

 

Reforma, sí

Mercat provisional, sí

#YoApoyoAlMercadodeNovelda

Rafael Torres García

President de Confecomerç

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información - Gestionar mis preferencias
Privacidad